2008. december 11., csütörtök

BabyBeehinds gyapjúkülső


Ha valaki mosható pelenkát használ, előbb-utóbb bizonyosan eljut addig a pontig, hogy kipróbálja a gyapjú külsőket. Mint ismeretes, ezeknek két alapvető fajtájuk van: a kötött kisnadrág fazonú, valamint a tépőzáras, amely általában gyapjúfilcből készül. Ebből több fajta kapható a piacon, az alábbi cikkben az ausztrál BabyBeehinds cég gyapjúszövet (felbolyhozott) pelenkakülsőjét mutatjuk be. A külső több színben létezik, bár az utóbbi időben a cég kezdte ezeket bevonni, megszüntetni.
A termék három méretben létezik, S, M, L. Szimpatikus, hogy a gyártó a weblapon közzéteszi a pontos méreteket is, és így a vásárló nincs kiszolgáltatva egy sok esetben fiktív súlyhatárnak. A S-es méret legszélesebb pontja (fesztávolság) 46 cm, az L-es 54 cm, az L-es szintén 54 cm. A hosszúság a tetejétől az aljáig az S-esnél 41 cm, az M-esnél 46 cm, az L-esnél pedig 51 cm.
Ezt a külsőt kiváló nedvzáró hatás jellemzi, ezt segíti elő, hogy a hajlati részhez a gyártó egy további réteg gyapjúszövetet dolgozott be, hogy még jobban növelje a külső hatékonyságát. A széleket kiváló minőségű pamuttal vonták be, amelyre azonban nem jellemző, hogy átengedné a pelenka tartalmát, nem nedvesedik, a hátránya az, hogy nehezebb tisztán tartani - ráadásul a szegély minden szín esetében fehér. Kiváló tépőzár is megjelenik a külsőn, amely nagyon jól bírja a folyamatos igénybevételt. Ha a gyári lanolintartalmát kezdi elveszíteni, akkor természetesen uganúgy történik a lanolinozása, mint a többi gyapjúnadrágnál. Amire azonban figyelni kell, hogy ezeket a külsőket inkább prefoldokhoz és keskenyebb szabású belsőkhöz készítik (mint pl. a BBH saját belsői), a méretezés is ezt mutatja. Érdemes tehát mindig egy mérettel nagyobbat venni, ha az ember nadrágpelenkával fogja használni. A termék mosógépben mosható, ha szükséges. Az anyagát tekintve 100% tiszta ausztrál gyapjúból készül, és meglepően puha, amelyet sok más hasonló terméknél kevésbé tapasztalunk. Ha valakinek az a szándéka, hogy a műanyag külsőről áttér a gyapjúra, vagy legalábbis kipróbálja, akkor a BabyBeehinds ideális választás két okból is: egyrészt a műanyag külsőknél már megszokott, kitapasztalt fazon található itt is, másrészt a kiváló nedvzárása miatt azok is rögtön megkedvelik, akik netalán egy kötött gyapjúnadrág nedvzárását kevésnek találják. Az anyagának különlegessége, hogy nem gyapjúfilc (amely sokkal merevebb anyag), hanem egy olyan felbolyhozott gyapjúszövet, amely leginkább a poláranyagokhoz hasonlít, könnyű, puha. Mosni csak ritkán érdemes, mert mosással egyre merevebbé válik, a lanolinozással is veszít a bolyosságából, és sokkal inkább a filchez válik hasonlóvá.



Nincsenek megjegyzések: